Queerkaart gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Meer info

Queerkaart

Ontdek de safe(r) spaces in Vlaanderen

Deze kaart verzamelt een overzicht van LGBTQI+ safe(r) spaces in Vlaanderen. De kaart is community based: dat betekent dat safe(r) spaces worden toegevoegd door mensen van en rond de LGBTQ+ community. Ontdek welke safe(r) spaces in jouw buurt bestaan, geef een review of voeg zelf een omgeving toe!

Toon filters
Provincie
Tags
Klik om een tag te selecteren
Minimum beoordeling
Online/offline
Andere filters

Veelgestelde vragen

Een safe(r) space of veilige(re) en vertrouwde omgeving (VVO) voor LGBTQI+ personen is een fysieke of virtuele ruimte of een context waarin zij, al dan niet exclusief, samen zijn met gelijkgestemden en/of familie en vrienden. De mensen in de ruimte en eventuele organisatoren dragen het voornemen uit, en leven het ook na, om emotionele veiligheid te bieden zodat LGBTQI+ personen er aanvaarding, steun en afwezigheid van sociale normen ervaren.

Safe(r) spaces of VVO’s kunnen heel wat verschillende vormen aannemen. Misschien voel jij je zeer veilig in een bepaald (queer) café, of heb je een kapper die niet met mannen- en vrouwenprijzen rekent. Of misschien ken jij een groeiend initiatief uit de community dat een plek op de kaart verdient? Ook organisaties die inzetten op meer veiligheid kunnen een plekje krijgen op de kaart. Veiligheid bestaat in veel vormen, dus laat ons zeker weten waar jij je veilig(er) voelt!

De Queerkaart komt uit een project rond Veilige(re) en Vertrouwde Omgevingen van Wel Jong en çavaria, met steun van Gelijke Kansen Vlaanderen. De site wordt beheerd door een medewerker van Wel Jong of çavaria: die persoon houdt ook in de gaten welke spaces worden toegevoegd.

De safe(r) spaces die toegevoegd worden, komen uit de LGBTQI+ community. Het zijn mensen uit en rond onze community die ons laten weten waar ze zich veilig(er) voelen. De beheerders zijn dus niet zelf verantwoordelijk voor het toevoegen van safe(r) spaces, maar ze volgen de toevoegingen wel op.

Jazeker, graag zelfs! Onze Queerkaart groeit door jullie. Het is een kaart voor en door LGBTQI+ personen.

Via de knop ‘Nieuwe safe(r) space toevoegen’ op onze hoofdpagina kan je zelf een plaats, omgeving of context toevoegen waarin jij je veilig(er) voelt. Wanneer je het korte formulier invult, krijgen wij een melding. Wij bekijken je inzending, en keuren die goed als die voldoet aan onze voorwaarden.

Heb je feedback over de Queerkaart, dan kan je ons altijd contacteren via de knop ‘Contacteer ons’ op de hoofdpagina. Wij zullen je feedback bekijken en contact met je opnemen indien nodig. Je feedback kan anoniem verwerkt worden in onze evaluatie, om Queerkaart en de uitkomst van ons VVO-project te verbeteren.